Οι 10 τροφές που σας κάνουν να μυρίζετε άσχημα

Τρίτη, 20 Μαϊος 2014 12:13

Μπορεί να κάνατε ντους, μπορεί να βάλατε αποσμητικό όμως το σώμα σας μυρίζει βαριά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι επιστήμονες τονίζουν πως αυτά που τρώτε μπορεί να επηρεάσουν άμεσα το πως μυρίζετε, και αυτό δεν αφορά μόνο την αναπνοή σας αλλά όλο σας το σώμα. Επιστημονικά, αυτός είναι ο τρόπος που το σώμα μεταβολίζει τις θειούχες ενώσεις που βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα, όπως το σκόρδο, το κύμινο, και τα σπαράγγια αλλά και το κρέας.

Ποιες είναι οι τροφές λοιπόν που εξαφανίζουν την αίσθηση δροσιάς από το σώμα μας;

Κόκκινο κρέας

Ένας απλός τρόπος, αλλά που δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί από όλους, για να αφαιρέσετε τη δυσοσμία από το κόκκινο κρέας είναι να το ελαττώσετε. Μπορεί φυσικά η ζωή ενός χορτοφάγου να μη σας ταιριάζει. Σε αυτή τη περίπτωση μειώστε αισθητά την κατανάλωσή του και αντικαταστήστε αυτή την πρωτεΐνη με θαλασσινά ή όσπρια.

Κάρυ/ κύμινο

Τα αρώματα των μπαχαρικών, όπως το κάρι και το κύμινο μπορούν να φωλιάσουν στους πόρους σας, και να μυρίζετε …πικάντικα επί μέρες. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα κύμινο μπορεί να προκαλέσει μια διαρκή μυρωδιά. Αντ ‘αυτού δοκιμάστε κάρδαμο, ένα αρωματικό σπόρο ενός φυτού από την οικογένεια τζίντζερ, το οποίο διαπερνά το σώμα γρήγορα και αφήνει ένα φρέσκο ​​άρωμα.

Σκόρδο

Η μυρωδιά του σκόρδου ξεχειλίζει από το δέρμα, διότι η αλισίνη που είναι η κυρίαρχη θειούχα ουσία στο σκόρδο, απελευθερώνεται όταν το σκόρδο κόβεται ή πολτοποιείται. Η αλισίνη διασπάται γρήγορα μετά την κατανάλωση και μετατρέπεται σε άλλες ουσίες, οι οποίες προκαλούν τα βακτηρίδια για να αναμειχθούν με τον ιδρώτα και τα αποτελέσματα είναι μια ισχυρή οσμή. Εάν οι μασχάλες μυρίζουν μετά την κατανάλωση σκόρδου, εφαρμόστε λευκό ξίδι ή ξίδι μηλίτη για να σας κρατήσει άοσμο όλη την ημέρα.

Σπαράγγι

Τα σπαράγγια κάνουν τα ούρα να μυρίζουν όταν η ένωση θείου μερκαπτάνης διασπάται στο πεπτικό σύστημα. Αντί για σπαράγγια, μπορείτε να φάτε πιπεριές που μπορούν εύκολα να ψηθούν στη σχάρα, χωρίς τα μετέπειτα αποτελέσματα.

Μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών

Αυτά τα τρόφιμα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Το θείο όμως σε αυτά τα τρόφιμα είναι υπεύθυνο για την μυρωδιά που μοιάζει με “σάπιο αυγό” στα αέρια μας. Μπορείτε να τα μαγειρέψετε στον ατμό και για λίγο μέχρι να μαλακώσουν. Με αυτό τον τρόπο δεν θα είναι τόσο βαριά η μυρωδιά που θα αφήσουν στο σώμα σας.

Μια ακόμη συμβουλή είναι πως η συχνή κατανάλωση νερού πριν αλλά και μία ώρα μετά τα γεύματα βοηθάει στο να αποβληθούν από το σώμα και το έντερο όλες οι ουσίες οι οποίες προκαλούν δυσοσμία.

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη