Ποια ώρα της ημέρας το άγχος κορυφώνεται και τι μπορούμε να κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε;

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 09:45

Το άγχος είναι ένα συναίσθημα, το οποίο βιώνουμε πολλοί άνθρωποι και για τους περισσότερους η ώρα που αυτό είναι αρκετά έντονο είναι στις 8:15 π.μ. Η OnePoll πραγματοποίησε πρόσφατα μία δημοσκόπηση, ρωτώντας 2000 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο, για τις ώρες που αισθάνονται περισσότερο άγχος και όπως αποδείχθηκε τέτοιου είδους αρνητικά συναισθήματα είναι πρωινή υπόθεση.

Οι περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι αισθάνονται εξουθενωμένοι, όταν σηκώνονται από το κρεβάτι. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις φαντάζει αρκετά δύσκολη η προετοιμασία των παιδιών για το σχολείο, η αναζήτηση των χαμένων κλειδιών του σπιτιού και η απόφαση για το τι θα φορέσουν.

Πώς μπορούμε να απαλαγούμε από το πρωινό άγχος;

1.Δημιουργήστε το πρόγραμμά σας από το προηγούμενο βράδυ

Ιεραρχήστε τις εργασίες σας και καταγράψτε τους στόχους για την επόμενη μέρα. Αυτό θα σας βοηθήσει σημαντικά να κερδίσετε έδαφος το πρωί αφού θα έχετε ένα σαφές σχέδιο και εστιασμένη την προσοχή σας.

2.Μην “αναβάλλετε” το ξυπνητήρι σας

Το απότομο και συχνό ξύπνημα λόγω των αναβολών επιφέρει σοκ όχι μόνο στο νευρικό σύστημα, αλλά σε ολόκληρο το σώμα. Μάλιστα, όπως αναφέρουν ειδικοί από Sleep Clinic Services για να συνέλθει ο εγκέφαλος από αυτή τη διαδικασία, χρειάζονται περίπου 4 ώρες για κάθε φορά που πατήσατε «snooze». Γενικά, η αναβλητικότητα και αναβολή υποχρεώσεων έχει ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση πολλών εργασιών, οι οποίες με τη σειρά τους υπερένταση και άγχος.

3.Δημιουργήστε ένα κίνητρο, που θα σας βοηθήσει να σηκωθείτε από το κρεβάτι

Σκεφτείτε τι είναι αυτό που σας ενθουσιάζει και ανυπομονείτε να κάνετε. Ξυπνήστε λίγο πιο νωρίς και αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας για να ηρεμίσετε και γεμίσετε τις αποθέματα ενέργειάς σας.
Αφήστε το φως του ήλιου να φωτίσει το σπίτι Και ναι, ο ήλιος ανεβάζει τη διάθεσή μας, ενισχύει την παραγωγικότητά μας και μειώνει το άγχος που μπορεί να νιώθουμε. Συγκεκριμένα, ενεργοποιεί την απελευθέρωση σεροτονίνης, της «ορμόνης της ευτυχίας».

4.Ένα ντουζ πάντα μας ανανεώνει

Ενεργοποιεί τον εγκέφαλο, τους μυς και νιώθουμε πιο φρέσκοι. Δεν υπάρχει άλλωστε καλύτερο ξεκίνημα της ημέρας από τη φροντίδα του εαυτού μας. Ειδικοί από την Κλινική Cleveland αναφέρουν ότι είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος για να αφήσουμε το χθες, να ανανεωθούμε, να νιώσουμε φρέσκοι, καθαροί και να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας.

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη