Patient Partnerships Awards 2024: Για 4η χρονιά τα βραβεία για την ανάδειξη των πιο πετυχημένων συνεργασιών στο χώρο της Υγείας

Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 09:07

Τα Patient Partnerships Awards 24, διοργανώνονται από την Boussias Events και το Health Daily, με στόχο να αναδείξουν τις βέλτιστες πρακτικές που αφορούν τις συνεργασίες στον τομέα της Υγείας και στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των ευάλωτων πληθυσμών, την προσφορά προγραμμάτων υποστήριξης σε όλη την πορεία της θεραπευτικής τους διαδρομής, την πρόληψη, την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Επίσης, τα Patient Partnerships Awards 24 θα αναδείξουν μεταξύ άλλων και την κινητοποίηση νέων ενεργειών που έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών και που ωφελούν συνολικά τους ασθενείς και το σύστημα Υγείας.

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν επιχειρήσεις του κλάδου της υγείας, πανεπιστημιακά ιδρύματα, ΜΚΟ, και εταιρείες και φορείς ανεξαρτήτως κλάδου που επενδύουν σε προγράμματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της πρόσβασης των ασθενών σε θεραπείες.

Τη διαδικασία αξιολόγησης θα αναλάβει ανεξάρτητη επιτροπή, μέλη της οποίας είναι εμπειρογνώμονες, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι φορέων από τον χώρο της Υγείας. Πρόεδρος της φετινής διοργάνωσης είναι ο Χρήστος Λιονής, ομότιμος Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας για την Ψυχική Υγείας της Παγκόσμιας Εταιρίας Γενικής Ιατρικής.
Ο κ. Λιονής με δήλωσή του αναφέρει σχετικά με τα φετινά βραβεία: «Τα Patient Partnerships Awards πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που τόσο η σημασία και η κατανόηση της έννοιας του να υποφέρει κανείς (suffering) διαβάζεται, όσο ποτέ άλλοτε, σε μια περίοδο που παγκόσμιες κρίσεις επιδεινώνουν ολοένα και περισσότερο την ευημερία και την ευτυχία όλων μας, και ιδιαίτερα αυτών που ζουν κάτω από την εμπειρία ενός χρόνιου νοσήματος και αναπηρίας, καθώς και των οικογενειών και των προσώπων που τους φροντίζουν.

Η αναφορά στο νόημα και στον σκοπό της ζωής γίνεται ολοένα και ποιο φανερή στη βιβλιογραφία, ίσως ως ένα αντιστάθμισμα ή εργαλείο για τη μείωση της κατάστασης εκείνου που υποφέρει. Στην κατεύθυνση αυτή η ανάδειξη της συμπονετικής φροντίδας ως απαραίτητης δεξιότητας των επαγγελματιών υγείας, αλλά και προϋπόθεση για τη δική τους ικανοποίηση, έρχεται να συμπληρώσει το στοχασμό του φετινού διαγωνισμού.
Χρειάζεται να προσεγγίσουμε με ενσυναίσθηση και συμπόνια τους ασθενείς, όχι μόνο για την ανακούφιση του πόνου τους, αλλά και για τη δική μας ικανοποίηση και ευημερία. Είναι εύκολο; Όχι, μια και χρειάζεται παιδεία και καλλιέργεια δεξιοτήτων επικοινωνίας και κινητοποίησης (motivation) που θα επενδύσουν πάνω στις βιωμένες εμπειρίες.

Το θέμα της σύζευξης (integration) των διάφορων πεδίων και τομέων της φροντίδας υγείας είναι ψηλά σήμερα στην ατζέντα της πολιτικής και επιστημονικής συζήτησης και αυτό είναι πολύ θετικό.

Η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας στην προσέγγιση των ευάλωτων ομάδων και στη διαχείριση των προβλημάτων υγείας τόσο των δικών τους όσο και των οικογενειών τους, καθώς και των προσώπων που τα φροντίζουν είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να αποτελέσει υψηλή προτεραιότητα σήμερα που συζητείται η μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη βελτίωσης της επικοινωνίας μεταξύ των επαγγελματιών υγείας και των ασθενών σε μια εποχή που η καθημερινή ένταση και η αβεβαιότητα από τις πολλαπλές κρίσεις χρειάζονται όσο ποτέ έναν άλλο λόγο ποτισμένο από ενσυναίσθηση, σεβασμό στις αξίες του άλλου και αλληλεγγύη».

Τα βραβεία πραγματοποιούνται υπό τις Αιγίδες των Π.Ε.Φ, Σ.Α.Φ.Ε.Ε. και Pharma Innovation Forum Greece.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων συνεχίζεται έως τις 19 Ιουλίου μέσω του https://www.patientawards.gr/

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη