Τα οφέλη που έχουν τα αμύγδαλα στην υγεία μας

Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 11:51
Οι ξηροί καρποί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής. Ειδικότερα, τα αμύγδαλα έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό, γιατί είναι μια σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου, ασβεστίου, φυτικών ινών, καλίου, φωσφόρου και σιδήρου.

Ας εξετάσουμε λοιπόν ποια είναι τα 5 διατροφικά οφέλη των αμυγδάλων για την υγεία βάσει αποδεικτικών στοιχείων!

Πλούσιο διατροφικό προφίλ

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών, υγιών λιπαρών, βιταμίνης Ε, μαγνησίου, φωσφόρου και καλίου. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά παίζουν κρίσιμους ρόλους σε πολλές σωματικές λειτουργίες, όπως η παραγωγή ενέργειας, η ανάπτυξη των κυττάρων και η λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Λιπαρά (αλλά από αυτά που θέλουμε)

Όπως πολλοί άλλοι ξηροί καρποί, τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλλά μιλάμε για υγιή, μονοακόρεστα λιπαρά. Αυτού του είδους τα λιπαρά προστατεύουν την υγεία της καρδιάς μας αντί να την βλάπτουν και μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της "κακής" LDL χοληστερόλης μας, αυξάνοντας παράλληλα τα επίπεδα της HDL, δηλαδή της "καλής".

Είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες

Τα αμύγδαλα έχουν ελαφρώς λιγότερους υδατάνθρακες σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς και αποτελούν μια καλή επιλογή σνακ για άτομα με διαβήτη ή όσους ακολουθούν μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες. Η ποσότητα των φυτικών ινών που βρίσκεται στα αμύγδαλα είναι ιδιαίτερα σημαντική αν πάσχετε από διαβήτη τύπου 2.

Περιέχουν πολύ καλές ποσότητες ασβεστίου

Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ασβέστιο, τα αμύγδαλα μπορούν να ενισχύσουν την υγεία των οστών και των δοντιών. Ειδικά αν δεν καταναλώνετε γαλακτοκομικά προϊόντα, μια χούφτα αμύγδαλα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ισορροπημένη τη διατροφή σας. Επιπλέον, περιέχουν μαγνήσιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Κ και μαγγάνιο, τα οποία μπορούν επίσης να συμβάλουν στην καλή υγεία των οστών.

Περιέχουν άφθονα αντιοξειδωτικά

Τα αμύγδαλα είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Ε και των φλαβονοειδών. Αυτά βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες που προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες.

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη