Βαρεθήκατε τον χυμό πορτοκάλι; Δοκιμάστε αυτην την εναλλακτική με τα αναρίθμητα οφέλη

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 10:01

Αν  οι φυσικοί χυμοί είναι μέρος της διατροφής σας αλλά θέλετε να έχετε ποικιλία στη γεύση, δοκιμάστε και άλλες  θρεπτικές και γευστικες επιλογές, εκτός από τον κλασικό χυμό πορτοκάλι.

Υπάρχει ένας χυμός που έχει πολλά οφέλη για την υγεία και κάνει πολύ καλό στο δέρμα, τα μάτια και το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο χυμός αυτός είναι πλούσιος σε βιταμίνες και ιδιαίτερα σε β-καροτίνη. Προστατεύει την καρδιά, παρεμβαίνει θετικά στον μεταβολισμό της κακής χοληστερόλης, μας εξασφαλίζει καλή όραση και λόγω της βιταμίνης C που περιέχει δρα προληπτικά εναντίον των μολύνσεων και του καρκίνου. Περιέχει επίσης φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ, κάλιο, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο.

Πρόκειται για τον χυμό καρότο, ο οποίος είναι ευεργετικός για την υγεία μας και μπορείτε να πίνετε χυμό καρότου καθημερινά και θα δείτε αποτελέσματα σε μερικές εβδομάδες.

Τα οφέλη του χυμού καρότου είναι πολλά και σημαντικά για να τα αγνοείτε

  1. Αποτοξινώνει, και βοηθά στην κινητικότητα του εντέρου, καταπολεμώντας με αυτό τον τρόπο και τη δυσκοιλιότητα.
  2. Αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους και βοηθά στην ταχεία πέψη του. Έτσι δρα ανασταλτικά στην αύξηση του σωματικού βάρους και της παχυσαρκίας.
  3. Αποτρέπει την ανάπτυξη καρκινικών κατάρων στον οργανισμό, χάρη στις αντικαρκινικές ιδιότητές του.
  4. Εχει σημαντικά οφέλη για την επιδερμίδα, τα μαλλιά και τα νύχια, βελτιώνοντας την όψη τους.
  5. Η βιταμίνη Α που περιέχεται στο χυμό από καρότο συμβάλει επίσης στη βελτίωση της όρασης, στα κόκκινα και κουρασμένα μάτια ή την ξηροφθαλμία.
  6. Ο χυμός και η σούπα καρότου είναι επίσης τα καλύτερα φάρμακα σε περίπτωση διάρροιας, γιατί παρέχουν στον οργανισμό σας ισορροπημένες ποσότητες νατρίου και καλίου, δύο σημαντικών μεταβολικών ηλεκτρολυτών.
  7. Η κατανάλωση χυμού καρότων λέγεται ότι προλαμβάνει τα ηλιακά εγκαύματα και μας βοηθά να διατηρήσουμε το μαύρισμά μας.
  8. Ο χυμός καρότου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι ιδιαίτερα ευεργετικός, καθώς βοηθά στην ανάπτυξη του εμβρύου.
  9.  Η βιταμίνη Κ, που υπάρχει στο χυμό καρότων είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των οστών.
  10.  Η βήτα-καροτίνη είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Α που βοηθά στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος, αποτρέποντας τη μόλυνση από παθογόνους μικροοργανισμούς, ενώ παράλληλα, προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις και την υψηλή αρτηριακή πίεση.

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη