4 μυστικά για να μην μεθάτε

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 08:00

Το αλκοόλ έχει φανατικούς φίλους και η αλήθεια είναι ότι βρίσκετε στην «κουλτούρα» του Έλληνα από τους αρχαίους χρόνους. Ένα ποτηράκι κρασί με το μεσημεριανό φαγητό ή με το βραδινό αποτελεί πραγματική αιτία χαλάρωσης και σίγουρα έχει αδιαμφισβήτητα οφέλη για την υγεία. Και αυτό αφορά και τους άνδρες αλλά και τις γυναίκες.

Όμως, τι γίνεται για όσους δεν μένουν στο ένα ποτό;

Όλοι κατά την διάρκεια της ζωής μας έχουμε υπερβεί τα όρια και έχουμε καταναλώσει ποσότητες που μόνο ενοχές και τύψεις κατάφεραν να δημιουργήσουν την επόμενη ημέρα στον εαυτό μας. Αν και η προσωπική μας συμβουλή είναι πάντα να προσπαθείτε να κρατάτε τα όρια στην κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών, σας δίνουμε τρία πολύτιμα μυστικά που θα σας κρατήσουν όρθιους ακόμη και αν παρεκτραπείτε.

Αλμυρό τυρί

Για να αποφύγετε τη μέθη φάτε τυρί, μιας και τα λιπαρά του τυριού επιβραδύνουν την κένωση του στομάχου, οπότε καθυστερεί και η απορρόφηση του αλκοόλ. Αντίθετα, τα γλυκά ή αναψυκτικά διευκολύνουν τη διέλευση του οινοπνεύματος στην κυκλοφορία του αίματος.

Πιες γάλα

Συνίσταται να πιει κανείς ένα ποτήρι γάλα πριν πιει αλκοόλ. Το γάλα επιβραδύνει την απορρόφηση του αλκοόλ, με συνέπεια να παράγεται λιγότερη τοξική ακεταλδεΰδη στο σώμα.

Φάε λάδι

Για να αποφύγουν τη μέθη, οι Ρωμαίοι έπιναν ένα μικρό ποτήρι ελαιόλαδο πριν από το ποτό. Εσείς αρκεστείτε σε μικρότερη ποσότητα. Πιείτε μια κουταλιά της σούπας λάδι, μία ώρα προτού καταναλώσετε αλκοόλ.

Πολύ νερό

Εκτός από αυτά τα μικρά μυστικά καλό θα είναι να ξέρετε πως η προσθήκη νερού στο αλκοολούχο ποτό σας θα σας βοηθήσει να πιείτε λιγότερο έως το τέλος της βραδιάς. Μια ακόμη καλή λύση είναι για κάθε δόση αλκοόλ να πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερού. Θα μεταβολίσετε το αλκοόλ πιο γρήγορα ενώ το επόμενο πρωί θα είστε σαφώς πιο ενυδατωμένοι και με λιγότερη κακή διάθεση.

Διαβάστε επίσης στο health4you

Hangover, ο πονοκέφαλος της επόμενης μέρας

Και το κινητό δημιουργεί hangover

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη