Δείτε συνταγές με υπέροχες φλούδες από μήλα

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 11:35

Όλοι γνωρίζουν τα τεράστια οφέλη που έχουν στην ανθρώπινη υγεία τα μήλα. Η καθημερινή κατανάλωση αυτού του φρούτου ισοδυναμεί με λίγες θερμίδες και παράλληλη πρόσληψη πολλών βιταμινών που προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να τα καταναλώνουν αφού καθαρίσουν τις φλούδες είτε γιατί είναι σκληρές είτε γιατί δεν τους αρέσουν.Όμως στη φλούδα υπάρχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που μπορείτε να φτιάξετε ένα σωρό από άλλα φαγώσιμα και μη πράγματα και να τις χρησιμοποιήσετε με εντελώς διαφορετικούς τρόπους από το να τις πετάτε στα σκουπίδια.  

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν με τις φλούδες των μήλων;

Ζελές ή τσιπς μήλου

Τα μήλα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, τα οποία βρίσκονται κυρίως στη φλούδα τους. Η μισή ποσότητα της βιταμίνης C βρίσκεται εκεί. Έτσι, μπορείτε να πάρετε την απαιτούμενη δόση αντιοξειδωτικών φτιάχνοντας ζελέ ή γλυκά τσιπς από τη φλούδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πασπαλίσετε τα κομμάτια της φλούδας με λίγο νερό, καστανή ζάχαρη και κανέλα. Βάλτε τα στο ταψί, καλύψτε τα με λαδόκολλα και ψήστε τα στον φούρνο στους 150 °C μέχρι να γίνουν τραγανά.

Τσάι τσαγιού

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μεγαλύτερο μέρος της φλούδας. Το μόνο που χρειάζεστε εκτός από τις φλούδες είναι 3 ή 4 φλιτζάνια νερό, μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το μέλι και βράστε τα περίπου για 15 λεπτά. Στραγγίξτε τα, προσθέστε το μέλι και θα έχετε έτοιμο ένα πολύ υγιεινό ρόφημα.

Αλλάξτε αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού σας

Τα μήλα και η κανέλα αποτελούν 2 από τα πιο αγαπημένα αρώματα σε πολλούς ανθρώπους. Βράστε τη φλούδα του μήλου, κανέλα, λεμόνι και τζίντζερ. Αφήστε το να εξατμιστεί. Το ωραίο αυτό άρωμα θα εξαπλωθεί σε όλο το σπίτι σας.

Διαβάστε ακόμα στο health4you

Μήπως σας λείπει η βιταμίνη D;

Η ασπιρίνη θεραπεύει τα φυτά σας. Δείτε το σούπερ διάλυμα

5 μυστικά υγείας

Πως θα κάνετε ευτυχισμένο έναν άνδρα;

Τα πολλά οφέλη του ελαιολάδου!

Γιατί νιώθω τέτοια κούραση;

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη