Νοσοκομείο Μεταξά: Ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες θεραπείες ογκολογικών ασθενών στο σπίτι

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 08:56

Tο πρόγραμμα κατ’ οίκον νοσηλείας ογκολογικών ασθενών «ΟΙΚΟΘΕΝ»,ξεκίνησε τη λειτουργεία του και στο αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά».Την Παρασκευή 21 Ιουνίου, έλαβαν τη θεραπεία τους στο σπίτι τους οι δύο πρώτοι ογκολογικοί ασθενείς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου ο κ. Πέτρος, ασθενής της αιματολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Μεταξά, ήταν ο πρώτος ασθενής που έλαβε τη θεραπεία του στο σπίτι.Όπως ο ίδιος περιέγραψε, με τη λήψη της θεραπείας κατ’ οίκον, γλίτωσε μια ολόκληρη μέρα ταλαιπωρίας, καθώς χρειαζόταν 3 ώρες μετακινήσεων με τα ΜΜΜ, ενώ απαιτούνταν και επιπλέον ώρες αναμονής στο Νοσοκομείο, προκειμένου να λάβει μια θεραπεία συνολικής διαρκείας 10-15 λεπτών.

Η κ. Σοφία, ασθενής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεταξά, ήταν η δεύτερη ασθενής που έλαβε τη θεραπεία της στο σπίτι.Σημειώνεται ότι η επιλογή των ασθενών για ένταξή τους στο πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» γίνεται με αυστηρά ιατρικά κριτήρια πρωτίστως και ακολούθως συνδυαστικά με κοινωνικά κριτήρια, ενώ η ιατρική και νοσηλευτική ομάδα του «ΟΙΚΟΘΕΝ», φέρει τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφαλής χορήγηση των θεραπειών.Το πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» του Νοσοκομείου Μεταξά έχει ενταχθεί από το υπουργείο Υγείας στο Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την ταχύτερη ενίσχυση και επέκτασή του.

Η Διευθύντρια του Παθολογικού Τομέα και της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεταξά Μαρία Κωτσοπούλου ανέφερε:

«Είναι πολύ σημαντικό για την ποιότητα ζωής των ασθενών μας, να αποφεύγεται πολύωρη ταλαιπωρία στις μετακινήσεις και τις αναμονές του νοσοκομείου, ιδίως δε όταν πρόκειται για λήψη θεραπειών που δεν υπερβαίνουν συνολικά με την παρακολούθηση του ασθενή τα 15-30 λεπτά της ώρας».

Πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και εξασφαλίζοντας τους κατάλληλους ανθρώπινους πόρους, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλους ογκολογικούς ασθενείς.

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη