Ραγάδες; Οπλιστείτε με υπομονή… & πατάτες

Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 09:23

Γιατί παρουσιάζονται οι ραγάδες στο δέρμα μας και μάλιστα σε ανύποπτα σημεία; Για την εμφάνισή τους ευθύνεται συνήθως μια απότομη αλλαγή στο σώμα, είτε η αύξηση βάρους ή ύψους ή και το αντίθετο.

 Η μακρόχρονη λήψη κορτικοστεροειδών, παθήσεις του ήπατος ή η νευρική ανορεξία εντείνουν την κατάσταση. Στην εγκυμοσύνη λόγω γρήγορης αλλαγής στο σώμα, εμφανίζονται επίσης εύκολα.

Οι αντιμετώπισή τους είναι δύσκολο κεφάλαιο και καλό είναι να αναφερθεί. Αλλά, υπάρχει μια αγαπημένη τροφή που βοηθάει και με το παραπάνω. Να ξέρετε πως θα χρειαστούν πολλές εφαρμογές, υπομονή και πως στην αποστολή «ραγάδες» τίποτα δεν είναι εύκολο. Το σίγουρο είναι πως θα είναι λιγότερο εμφανείς και θα αλλάξει άρδην η εμφάνιση και η ψυχολογία σας.

Οι χυμοί της πατάτας είναι μία απίστευτη και υγιής θεραπεία για τις ραγάδες, δεδομένου ότι περιέχουν πολλές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που προωθούν την ανάπτυξη και την ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος.

Κόψτε πατάτες και τρίψτε της στις περιοχές που έχουν εμφανιστεί οι ραγάδες. Περιμένετε λίγη ώρα έως ότου απορροφηθεί πλήρως και ξεπλύνετε με νερό. Εναλλακτικά, αλέστε τις πατάτες ώστε να γίνουν μια ομογενοποιημένη αλοιφή και απλώστε την στην περιοχή που επιθυμείτε. Μπορείτε είτε να αφήσετε την περιοχή γυμνή, είτε να τυλίξετε το σημείο που έχετε απλώσει την αλοιφή από την πατάτα με μεμβράνη, ώστε να είναι πιο σφιχτή για πιο δραστική λειτουργία. Έπειτα από λίγη ώρα ξεπλένετε επίσης με νερό.

Να κρατάτε το δέρμα σας καλά ενυδατωμένο και να φροντίζετε να απλώνετε βούτυρο κακάο, που βοηθάει πολύ στην βαθιά θρέψη και την απαλοιφή των ραγάδων.

Το διαβάσαμε στο newwoman

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη