Εναλλακτικές χρήσεις του οινοπνεύματος που δεν γνωρίζετε

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 13:30

Ποιος δεν έχει σπίτι του ένα μπουκάλι οινόπνευμα; Aν και εσείς το κρατάτε στο ντουλάπι με τα φάρμακα, είναι ώρα να γνωρίσετε και τις υπόλοιπες εναλλακτικές χρήσεις του.

Κάποιες σίγουρα θα σας φανούν πολύ χρήσιμες.

Κάνει απολύμανση στα σφουγγάρια 

Τα σφουγγάρια της κουζίνας αλλά και του μπάνιου αποτελούν ίσως τα πιο βρώμικα αντικείμενα μέσα σε ένα σπίτι καθώς είναι γεμάτα μικρόβια και υγρασία. Εσείς απλά ρίξτε σε μια μικρή λεκάνη λίγο οινόπνευμα και μουλιάστε τα σφουγγάρια σας για 10 λεπτά και θα απαλλαγείτε εύκολα και γρήγορα.. 

Ανακουφίζει από τα ενοχλητικά τσιμπήματα

Διώξτε τη φαγούρα που προκαλεί το τσίμπημα των εντόμων και ειδικά των κουνουπιών, βάζοντας πάνω στο σημείο του στσιμπήματος λίγο οινόπνευμα.

Καθαρίζει τους καθρέφτες

Διώξτε τα στίγματα, ειδικά από τον καθρέφτη του μπάνιου σας, με λίγο οινόπνευμα και  χαρτί κουζίνας.

Αφαιρεί τους λεκέδες από μελάνι

Δύσκολος λεκές που πραγματικά δεν ξέρετε πώς να ξεφορτωθείτε, Τοποθετήστε μέσα σε μια λεκάνη το λερωμένο ρούχο και καλύψτε τον λεκέ από το μελάνι με αρκετό οινόπνευμα. Περιμένετε μερικά λεπτά , πιέστε πάνω στον λεκέ με λίγο χαρτί κουζίνας και μετά πλύντε ως συνήθως στο πλυντήριο. Είναι πιθανό να τα καταφέρετε να εξαφανίσετε τον λεκέ αλλά αυτό εξαρτάται και από το πόσο έχει «ποτίσει» το ρούχο και πόση είναη η ποσότητα του μελανιού που έπεσε.

Αντικαθιστά το αποσμητικό

Για να καταπολεμήσει τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή, τρίψτε με ένα βαμβάκι λίγο φαρμακευτικό οινόπνευμα κάτω από τις μασχάλες σας. Προσέξτε να μην χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο αρκετά συχνά για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος.

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη