Μηλόξυδο: Γνωρίζετε τις beauty εφαρμογές του;

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 10:06

Το μηλόξυδο μπορεί να το έχετε συνδυάσει με τη μαγειρική σας και αυτό γιατί δεν έχετε ανακαλύψει ακόμα πόσο μπορεί να σας βοηθήσει με την ρουτίνα ομορφιάς σας, σε πρόσωπο, μαλλιά και σώμα.

Ανακαλύψτε εδώ όλες τις χρήσεις του και δείτε το με άλλο μάτι:

Μπορεί να απομακρύνει τέλεια τα υπολείμματα των προϊόντων περιποίησης

Τα σαμπουάν και οι κρέμες μαλλιών αλλά και τα προϊόντα styling αφήνουν στα μαλλιά και στην επιδερμίδα του κρανίου υπολείμματα που κάνουν τα μαλλιά να μοιάζουν άτονα και θαμπά. Μια τονωτική λοσιόν από μηλόξυδο και νερό (1 φλιτζάνι μηλόξιδο + 2 φλιτζάνια ζεστό νερό) βοηθά να απομακρυνθούν τα υπολείμματα αυτά ώστε τα μαλλιά να ανακτήσουν τη χαμένη τους ζωντάνια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε το μηλόξιδο και το νερό σε ένα δοχείο σπρέι και να ψεκάσετε λίγες σταγόνες στα μαλλιά μετά το λούσιμο, από τη ρίζα ως τις άκρες, αφού σκουπίσετε καλά τα μαλλιά με μια πετσέτα. Αφήστε τη λοσιόν για μερικά λεπτά και ξεπλύνετε καλά με άφθονο νερό.

Προλαμβάνει την τριχόπτωση

Το μηλόξυδο αποκαθιστά το pH στην επιδερμίδα του κρανίου και παράλληλα εξουδετερώνει βλαβερούς μικροοργανισμούς ώστε οι συνθήκες να είναι όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκές για την υγιή ανάπτυξη της τρίχας. Αναμείξτε τρεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας μηλόξιδο με ένα φλιτζάνι νερό σε ένα δοχείο σπρέι, ψεκάστε στις ρίζες των μαλλιών και κάντε απαλό μασάζ για 10-15 λεπτά πριν λούσετε τα μαλλιά. Το μασάζ θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος στην επιδερμίδα του κρανίου και παράλληλα θα βοηθήσει να δράσει καλύτερα το μηλόξιδο.

Είναι αντιπιτυριδικό

Χάρη στην αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητιακή του δράση, το μηλόξυδο βοηθά στην αντιμετώπιση της ενοχλητικής πιτυρίδας, καθώς αυτή συχνά οφείλεται στην παρουσία μικροοργανισμών στην επιδερμίδα του κρανίου. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιείτε την παραπάνω λοσιόν στην επιδερμίδα του κρανίου μετά το λούσιμο είτε να επιλέξετε ένα σαμπουάν με μηλόξιδο.

Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού

Πιο συγκεκριμένα, βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες, ενώ παράλληλα ενισχύει το μεταβολισμό και απομακρύνει το επιπλέον λίπος από το σώμα. Αποτελεί επίσης ένα θαυμάσιο διουρητικό, το οποίο βοηθάει το σώμα να αποβάλλει τα περιττά υγρά που μας κάνουν να αισθανόμαστε φούσκωμα.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε;

Για καλύτερα αποτελέσματα, καταναλώστε το μόλις ξυπνήσετε, προσθέτοντάς μία κουταλιά του γλυκού στο πρωινό σου smoothie ή σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό μαζί με 2 κουτ. γλυκού μέλι.

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη