Μαγνήσιο: Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε έλλειψη;

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 12:25

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του σώματος καθώς βοηθά στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε υγιή επίπεδα, συμβάλλει στην δόμηση δυνατών οστών και στην σταθεροποίηση του καρδιακού ρυθμού.

Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο

Το σπανάκι, το λάχανο, η μπανάνα και το μπρόκολο είναι από τις πολύ καλές πηγές μαγνησίου. Μια άλλη κατηγορία είναι οι ξηροί καρποί όπως τα βραζιλιάνικα καρύδια, οι  σπόροι κολοκύθας και τα αμύγδαλα.

Το φαγόπυρο, η βρόμη και το άγριο ρύζι είναι υδατάνθρακες που πρέπει να προτιμάτε απαραιτήτως μιας και είναι τροφές γεμάτες μαγνήσιο.

Οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε το γεγονός ότι το νερό είναι μια πλούσια πηγή μαγνησίου αν και η δόση ποικίλλει από τόπο σε τόπο, καθώς και από το γεγονός αν πίνεις εμφιαλωμένο ή όχι.

Ποια είναι τα βασικά συμπτώματα έλλειψης;

Μυϊκοί σπασμοί και αδυναμία: Το μαγνήσιο έχει αποδειχτεί ότι σταθεροποιεί το κεντρικό νευρικό σύστημα και ειδικά τη νευρώδη ίνα που μεταδίδει πληροφορίες από τα νευρικά κύτταρα προς το υπόλοιπο σώμα. Όταν η ποσότητα του μαγνησίου πέφτει, το αποτέλεσμα είναι η υπερβολική νευρομυϊκή δραστηριότητα, που μπορεί να εκδηλωθεί με μυϊκό τρόμο, σπασμούς και γενικευμένη αδυναμία.

Άγχος και κατάθλιψη ή μειωμένη ενέργεια: Λόγω της εμπλοκής του στη λειτουργία του νευρικού συστήματος, το μαγνήσιο επηρεάζει και την ψυχική υγεία.

Πίεση αίματος: Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των επιπέδων μαγνησίου και της αρτηριακής πίεσης.

Προβλήματα ύπνου: Η χρόνια αϋπνία και άλλες διαταραχές του ύπνου μπορεί να συνδέονται με την ανεπάρκεια μαγνησίου. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα συμπληρώματα μαγνησίου μπορεί να παίξουν ρόλο-κλειδί στη ρύθμιση του ύπνου.

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη