Οι καλύτερες αντιοξειδωτικές τροφές για το καλοκαίρι

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 10:28

Οι αντιοξειδωτικές τροφές δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας καθώς προστατεύουν τα κύτταρά από τους μηχανισμούς της γήρανσης και από τη φθορά. Γνωρίζετε πως υπάρχουν καλοκαιρινές τροφές που προσφέρουν απλόχερα βιταμίνες, μέταλλα και φλαβονοειδή;

Τα συσταττικά αυτά εκτός από την προστασία του δέρματος, κάνουν καλό και σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού ενώ έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά πως δρουν προληπτικά ενάντια στην εμφάνιση καρκίνου. Η καλοκαιρινή διατροφή είναι γεμάτη από τέτοιες τροφές, οι οποίες είναι μάλιστα και πολύ νόστιμες. 

Ειδικά για το δέρμα μας είναι μια δύσκολη περίοδος καθώς ο ήλιος και η ζέστη το ταλαιπωρούν ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ο λόγος που ο οργανισμός μας αποβάλλει συνεχώς, μέσω του ιδρώτα, πολύτιμα στοιχεία που πρέπει να αναπληρώνουμε συνέχεια.

Βάλτε λοιπόν στη λίστα τους σούπερ μάρκετ τα εξής:

Μαύρη σοκολάτα: Γεμάτη φλαβονόλες οι οποίες μειώνουν σημαντικά και τον κίνδυνο διαβήτη.

Καρύδια: Ιδανική πρόταση για σνακ, γεμάτα πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, και ακόρεστα λιπαρά και αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες.

Βατόμουρα: Είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης C που διαθέτει  μεγάλες  ποσότητες από τις αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες.

Αγκινάρες: Γεμάτες μαγνήσιο, βοηθούν και τη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

Φράουλες: Αγαπημένες μικρών και μεγάλων, γεμάτες με  βιταμίνη C, θεωρείται ένας από τους καλύτερους συμμάχους μας για υγιές και όμορφο δέρμα.

Μύρτιλα: Γεμάτα ανθοκυανίνες, ουσίες δηλαδή με ισχυρή αντικαρκινική δράση και πλούσια σε βιταμίνη C, Κ και σε μαγγάνιο.

Cranberries: Αυξάνουν την HDL χοληστερίνη και συμβάλλουν αποτελεσματικά στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

Rasberries: Tροφή με ιδιαίτερα υψηλή αντιοξειδωτική αξία. Η ποικιλία ουσιών που περιέχουν θεωρείται αξιοσημείωτη αφού παρόμοια ποικιλομορφία συναντάται σε πολύ λίγα φρούτα. Γι' αυτό και θεωρείται πως έχουν πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Κεράσια: Νόστιμα και πλούσια σε ανθοκυανίνες, συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης.

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη