Σκόρδο: Καλύτερα ωμό ή μαγειρεμένο;

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 10:38

Το σκόρδο είναι γνωστό για τη θρεπτική του αξία εδώ και χιλιάδες χρόνια και αποτελεί βασικό  συστατικό στη μαγειρική πολλών χωρών.

Όπως είναι γνωστό, χρησιμοποιείται σε ψητά, βραστά, σε σάλτσες, σε σαλάτες και στα τουρσιά.  Η κατανάλωση ωμού σκόρδου σχετίζεται με την εξόντωση των βακτηρίων και την καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αυτό που πρέπει όμως να γνωρίζετε είναι το γεγονός πως, όταν μαγειρεύεται, το σκόρδο παύει να είναι μικροβιοκτόνο, επειδή καταστρέφεται πλήρως η αλλισίνη όπως αποκαλύπτουν τα διαθέσιμα στοιχεία. Ωστόσο δεν χάνει όλες τις θεραπευτικές του ιδιότητες και μπορεί να μειώνει τη χοληστερόλη, να διατηρεί το αίμα αραιό και να λειτουργεί ως αποσυμφορητικό, ως αντιβηχικό, ως ρυθμιστής βλεννών και ως προληπτικό της βρογχίτιδας

Αυτό που βέβαια είναι αρνητικό στην κατανάλωση ώμου σκόρδου είναι η χαρακτηριστική, δυσάρεστη μυρωδιά που ίσως και να δυσκολεύει τις κοινωνικές επαφές. Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγεί κάποιος από αυτήν είναι να φάει ένα μήλο καθώς επιστήμονες εξέτασαν πώς τα διαφορετικά τρόφιμα επηρεάζουν τα επίπεδα των θειούχων ενώσεων μετά την κατανάλωση ωμού σκόρδου και το  μήλο αποδείχτηκε το ισχυρότερο για την εξουδετέρωση της οσμής.

Τελικά, ωμό ή μαγειρεμένο, το σκόρδο είναι μια πολύτιμη τροφή που καλό είναι να βρίσκει συχνά  μια θέση στο τραπέζι σας και στο πιάτο σας.

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη