Γνωρίζετε ποια 3 συμπτώματα αποδεικνύουν ότι έχετε έλλειψη μαγνησίου;

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 10:59

Το μαγνήσιο αποτελεί ένα βασικό στοιχείο που χρειάζεται κάθε οργανισμός για να λειτουργεί σωστά, κάθε ημέρα. Είναι το μεταλλικό στοιχείο που ευθύνεται για πολλές και σημαντικές λειτουργίες όπως η λειτουργία των μυών και των νεύρων, η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης κ.ο.κ.

Η διατροφή μας και τα συμπληρώματα είναι οι βασικές πηγές για τη λήψη του μαγνησίου. Τι γίνεται όμως όταν υπάρχει έλλειψη; O οργανισμός μας το δείχνει με αυτούς τους τρόπους:

Έχεις πρόβλημα με τον ύπνο

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα αυπνίας, η πρόσληψη –και αύξηση μαγνησίου- μπορεί να σε βοηθήσει και σε αυτό. Το μαγνήσιο έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει κάθε παράμετρο του ύπνου και βοηθά στη μείωση πρηξίματος των κουρασμένων ποδιών σου.

Nιώθετε συνεχώς άγχος και ψυχολογικά δεν είστε καλά

Τόσο το άγχος, όσο και η κατάθλιψη σχετίζονται με το χαμηλό μαγνήσιο. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τη μετατροπή της τρυπτοφάνης σε σεροτονίνη και έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμο για την πρόληψη της κατάθλιψης. Η σεροτονίνη είναι ο ήρεμος και ευτυχισμένος νευροδιαβιβαστής που βρίσκεται σε πολλά αντικαταθλιπτικά.

Υποφέρετε συχνά από πονοκεφάλους και ημικρανίες

Το χειρότερο σημείο με τις ημικρανίες είναι το πόσο δύσκολο είναι να θεραπευτούν. Όπως αποκαλύπτουν οι ειδικοί, το μαγνήσιο μπορεί να προσφέρει ανακούφιση και η πρόσληψή του μπορεί να μειώσει ή ακόμη και να σταματήσει την ημικρανία.

Αν  έχετε παρατηρήσει και εσείς κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, καλό είναι να κάνετε μια εξέταση αίματος που θα σας αποκαλύψει αν υπάρχει όντως πρόβλημα με τα ποσοστά του μαγνησίου στον οργανισμό σας.

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη