Ανακαλύψτε τις μοναδικές ιδιότητες της λεβάντας

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 11:25

Η λεβάντα είναι αγαπητή σε όλους για την ιδιαίτερη μυρωδιά της που συνήθως μας θυμίζει φρεσκοπλυμένα και καθαρά ρούχα. Το όνομά του προέρχεται από το λατινικό lavare, που σημαίνει «πλένω». και πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως προσθετικό λουτρού στην αρχαία Περσία, την Ελλάδα και τη Ρώμη.

Εκτός από την γνωστή της ιδιότητα, ίσως δεν γνωρίζετε πως η λεβάντα έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες που κάνουν καλό στην υγεία μας. Δείτε μερικές από αυτές που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες:

Ανακουφίζει από τα ηλιακά εγκαύματα

Αντιμετωπίστε τα ηλιακά εγκαύματα κάνοντας ένα μείγμα από 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 1/2 φλιτζάνι καροτέλαιο , 1 κουταλιά μηλόξυδο και 1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο. Εφαρμόστε στην περιοχή που πάσχει και θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα αμέσως.

Διώχνει το στρες 

Η φυσική μυρωδιά της έχει αποδειχτεί πως δρα αγχολυτικά και ηρεμιστικά. Ένα γλαστράκι με λεβάντα στο μπαλκόνι σας είναι αρκετό.

Μειώνει την πιτυρίδα

H λεβάντα μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την πιτυρίδα με φυσικό τρόπο Βράστε λίγο νερό και ρίξτε μέσα φρέσκα ή αποξηραμένα λουλούδια λεβάντας για περίπου 5- 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βρέξτε τα μαλλιά σας με αυτό το μείγμα και άφησε το για περίπου 10 λεπτά.

Προσφέρει ανακούφιση από τη φαγούρα και άλλα δερματικά προβλήματα

Το αιθέριο έλαιό της λεβάντας έχει αντιμικροβιακή δράση και έτσι μπορεί να προσφέρει επούλωση μικρών πληγών, κοψιμάτων και γδαρσιμάτων ενώ ταυτόχρονα βοηθά στον "καθαρισμό" του δέρματος σε περιπτώσεις ακμής, εκζεμάτων και δερματοπαθειών.

Είναι εντομοαπωθητική

Ρίξτε λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας στα χέρια σας και τρίψτε τα χέρια και τα πόδια σας για να μην σας πλησιάζουν κουνούπια και άλλα έντομα.

 

 

 

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη