Αυτός είναι ο θρεπτικός ξηρός καρπός που εξαφανίζει το λίπος από την κοιλιά

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 11:16

Είναι σίγουρο πως και εσείς έχετε ανακαλύψει την διατροφική αξία των αμυγδάλων, τα οποία αποτελούν την καλύτερη λύση για ένα γρήγορο και απόλυτα υγιεινό σνακ. 

Μία μερίδα αμύγδαλα (30 γραμμάρια) παρέχει περίπου 163 θερμίδες, 14 γραμμάρια λιπαρά (κυρίως υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά και Ω-3 λιπαρά οξέα), 3,5 γραμμάρια φυτικές ίνες και 6 γραμμάρια υδατάνθρακες. Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Nutrition, η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων δεν μας παρέχει μόνο απαραίτητα διατροφικά στοιχεία αλλά βοηθάει και με την απώλεια κιλών, ειδικά σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται «δύσκολη», δηλ. αυτή της κοιλιάς.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 86 υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα για 12 εβδομάδες, τα οποία ακολουθούσαν συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο μες όριο στις θερμίδες. Ορισμένοι από αυτούς έπρεπε να καταναλώνουν καθημερινά 35 γραμμάρια (περίπου ¼ του φλιτζανιού) ψημένα και ελαφρώς αλατισμένα αμύγδαλα.Η ομάδα με αυτή την προσθήκη στο διαιτολόγιό τους παρουσίασε στο διάστημα των 12 εβδομάδων μεγαλύτερη συνολική απώλεια λίπους αλλά και μεγαλύτερη απώλεια λίπους από την κοιλιά, σε σύγκριση με την ομάδα που δεν είχε αμύγδαλα στην διατροφή της.

Είναι γνωστό πως τα αμύγδαλα δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού, ώστε να μην πεινάμε συχνά μέσα στην ημέρα αλλά τα αποτελέσματα ενάντια στο συσσωρευμένο κοιλιακό λίπος, ήταν πραγματική έκπληξη! Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα του ξηρού καρπού σε ακόρεστα λιπαρά, τα οποία οξειδώνουν το συσσωρευμένο λίπος με γρήγορο ρυθμό και –για λόγους που ακόμη δεν έχουν γίνει απόλυτα σαφείς– φαίνεται να καταπολεμούν κατά προτεραιότητα το κοιλιακό λίπος.

Οι Ιατροί μας μπορούν να σας κατατοπίσουν σε όλα τα θέματα υγείας. Αναζητήστε τους εδώ

Διαβάστε ακόμα στο health4you

Η ανάγνωση ενός βιβλίου ενισχύει τον μηχανισμό της μνήμης

Τα σοβαρά τραύματα στο κεφάλι μπορεί να προκαλέσουν Αλτσχάιμερ

Ελπίδες ότι θα ζούμε έως τα 120 και υγιείς

Ο μεσημεριανός ύπνος ωφελεί τους υπερτασικούς

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη