Αποξηραμένα σύκα, η υπερτροφή για όλες τις ώρες της ημέρας

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 11:01

Ένα από τα καλύτερα σνακ που συνδυάζουν υψηλή διατροφική αξία και ωραία γεύση είναι τα αποξηραμένα σύκα που μπορείτε να έχετε μαζί σας παντού. 

Ανακαλύψτε τα κυριότερα οφέλη για τον οργανισμό και εντάξτε τα στο διαιτολόγιό σας.

Έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο. Μάλιστα έχει διαπιστωθεί πως περιέχουν πιο πολύ ασβέστιο και από το γάλα.

Τα σύκα είναι από τις καλύτερες φυσικές πηγές καλίου και μαγνησίου-μισή κούπα ξερά σύκα περιέχουν περίπου το 10% της ημερήσιας προτεινόμενης δόσης μαγνησίου. 

Διατηρούν το αλκαλικό περιβάλλον στον οργανισμό-η αλκαλικότητα είναι σημαντική για την καλή λειτουργία του οργανισμού- και μειώνουν τις παρενέργειες από τις όξινες τροφές.Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου καθώς είναι τα αποξηραμένα φρούτα με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ενώ τα μικρά σπόρια που βλέπετε μέσα στο φρούτο βοηθούν στον καθαρισμό του οργανισμού από τις τοξίνες.

Διαθέτουν λίγες θερμίδες  και ταυτόχρονα σας χορταίνουν. Είναι  τόσο χορταστικά εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, γεγονός που θα σας αποτρέψει από το άσκοπο τσιμπολόγημα και τις περιττές θερμίδες.

Διαβάστε ακόμα στο health4you

Πατάτες τηγανητές: Και όμως είναι υγιεινές και για τους ενήλικες

Ποια χρωματιστά φρούτα μας θωρακίζουν από το εγκεφαλικό;

Ποια φαγητά μας προκαλούν ημικρανίες;

Το fast food ζημιώνει συνολικά την υγεία μας

5 σημαντικοί λόγοι για να μην ξαναπετάξετε το κουκούτσι του αβοκάντο

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη